> Tip Persediaan dan Preparation Untuk Majlis Perkahwinan | Cute Creative Creation

Borang Tempahan (Inform Kami 012-7164176 Selepas Menghantar Borang Tempahan Ini)

Nama :
Email Address:
Produk
Kuantiti
Nama Majlis & Tarikh
Nama Pengantin / Anak (Yang Dirai)
Kod Design / Warna Tema
No telefon
Alamat
Nota

SILA INFORM KAMI DI NO 012-7164176 ATAU EMAIL ainin87@gmail.com SELEPAS ANDA MENGHANTAR BORANG INI SUPAYA KAMI DAPAT MEMBERI RESPON DENGAN LEBIH PANTAS DI ATAS TEMPAHAN ANDA. TERIMA KASIH


Form provided by Freedback.

Saturday, November 15, 2014

Tip Persediaan dan Preparation Untuk Majlis Perkahwinan

Hai bakal bakal pengantin aka Bride to be di luar sana yang sedang sibuk mencari info tentang persediaan , preparation untuk majlis perkahwinan, hari ni kami di Cute Creative Creation berbesar hati nak member sedikit tips dalam membuat persedian untuk menghadapi hari bahagia anda =) Biasalah, kami pun pernah menjadi bakal pengan aka Bride to be macam kamu kamu juga dulu yang sibuk mencari info dan tip persediaan untuk majlis perkahwinan kami dulu. Tip dan persedian amat penting seupaya majlis dapat berjalan dengan lancar & teratur.

Untuk tips kali ini kita akan bercerita tentang persediaan untuk menyediakan Doorgift atau Cenderahati untuk tetamu majlis anda. =)

1. Tetapkan Bajet Untuk Doorgift @ Cenderahati kepada tetamu.

Bajet untuk doorgift majlis perkahwinan anda sebaiknya ditentukan oleh anda sendiri kerana yang nak mengeluarkan modal itu adalah anda sendiri. Tapi kalau ada yang nak sponsor ucaplah Alhamdullilah.. =) Ada yang mahu dan mapu mengeluarkan bajet yang besar untuk doorgift kepada tetamu sebagai menghargai kehadiran tetamu dalam majlis perkahwinan mereka. Dan ada juga yang menetapkan bajet mengikut kemampuan sendiri supaya tidak berlaku sebarang pembaziran memandangkan majlis perkahwinan memang memerlukan bajet

2. Pilih doorgift / cenderahati mengikut bajet & citarasa anda

Setelah bajet ditentukan, baru lah mudah untuk kita memilih Doorgift / Cenderahati majlis perkahwinan mengikut bajet kita. Mudah sebagai guide kepada kita. Banyak pilihan doorgift yang boleh kita buat dengan bajet yang telah ditentukan. Contohnya jika bajet dibawah RM2 untuk setiap doorgift, antara pilih doorgift yang boleh dipilih ialah 

  • Buku Doa Amalan Harian dengan design customade untuk cover. Buku Doa Amalan harian ini sangat sesuai dijadikan doorgift kerana saiznya yang sederhana comel mudah dibawa kemana2, bermanfaat sebagai bacaan bila bila masa, mempunyai design enarik mengikut pilihan anda dan yang paling pentng masih di bawah bajet yang sesuai.   • Untuk tambah menarik, boleh juga menempah Printed Paper bag menarik untuk melengkapi buku doa amalan harian itu.  


3. Cari vendor yang boleh menghasilkan doorgift / cenderahati pilihan anda.

Setelah membuat pilihan doorgidt dan cenderahati yang sesuai, boleh lah pula mencari vendor yang menghasilkan doorgift pilihan anda tersebut. Anda mungkin boleh mencari 2  atau 3 vendor yang boleh menghasilkan doorgift tersebut untuk membuat perbandingan Harga, Kualiti, mutu dan sebagainya yang membolehkan anda membuat pilihan terbaik.  Setelah plihan dibuat, bolehlah di booking sebagai confirmation order. Perlu diingat, kebayakkan vendor tidak menerima temahan last minit kerana mungkin ada masalah kekurangan stok, masa dan tenanga kerja dan sebagainya.

Selepas confirmation dibuat, selesai sudah bahagian Doorgift untuk majlis anda. Selepas itu bolehlah di fikirkan untuk perkara lain pula.. 

Sekian tips dari kami di Cute Creative Creation =)

No comments:

Juga Menarik

Related Posts with Thumbnails